30 Haziran, 2012

Münih - Stelvio Pass

Meltem ablam bizi çok güzel ağırladı. Almanya - İtalya maçını takip edip sohbet ettik. Keyifli bir akşamdı tekrardan herşey için teşekkür ediyoruz :)

İlginç bir şekilde tatile başladığımız günden beri her sabah 6-6.30 gibi uyanıveriyorum. Bu sabah uyandığımda Serkan ve Meltem ablam hala uyuyorlardı onları uyandırmamak için mecbur yeniden uyudum. 6.30'da uyandığımda hava oldukça karanlıktı. Yağmur yapıyor gibi bir ses geliyordu ama "yok canım yağmıyordur" dememle gök gürlemesi bir oldu :D tamam dedim bugünün olayı da belli oldu yağmurda gideceğiz sanırım :)

8.30'da hepbirlikte evden çıktık. BMW'nin olduğu caddeye 10 dakika mesafedeymişiz yürümeye karar verdik ve yol tarifini aldık. Meltem ablam da bisikletiyle işe doğru yola çıktı...






Chris "09.00 gibi burada olabilirseniz 10.00 gibi de motoru teslim ederiz" demişti dün. 8.45 gibi oradaydık ve motosiklet hazırdı :D




Çantalarımızı taktık, Kıyafetlerimizi değiştirip motor kıyafetlerimizi giyindik. Cafe'de 1'er kahve içip saat 09.30 gibi yola çıktık.




İstikamet İtalya-Garmish. Otoban ve paralı yolları kullanma diyoruz navigasyona ve yine keyifli köy ve kasaba yollarında keyifli bir seyahat gerçekleştiriyoruz.








Neredeyse her güzel evin balkonunda yada girişinde olan renkli renkli çiçeklere hayranım :)






Garmish'e geldik. Gözümüze kestirdiğimiz güzel bir restaurant'ın önüne motosikletimizi park edip yemek faslına geçme vakti geldi artık :) Andi Garmish'ın yemeklerinin çok lezzetli olduğunu söylemişti bir deneyelim bakalım.












Restaurant'ın içini de dışını da çok güzel dekore etmişler. Sanırım burada mola vermekle doğru bir tercih yaptık. Yemekler de lezzzetliydi :)






Daha önceden Alpler turu yapmış olan İlker Eryılmaz'ın gezi raporunu okurken bu eczanenin fotoğrafını onun yazısında da görmüştüm. Eczane'yi görür görmez hatırladım "Bu eczaneyi gören kesinlikle iyileşir" yazmıştı altına da :)




Bu kasaba biraz sessiz sakin gözükse de önümüzdeki hafta (6-7 temmuz tarihinde) BMW motorrad festivali burada gerçekleşeceği için oldukça hareketli ve eğlenceli bir hal alacak. Bu tarihlerde burada olmak güzel olurdu ama daha gezecek çok yerimiz, kat edeceğimiz çok yolumuz var :)








Motosikletin çantasına her gittiğimiz yerin etiketini almaya çalışıyorum işte Garmish etiketini aldığımız yer.








Garmish'den ayrıldık şu anki hedefimiz Avusturya-Landeck. Yol oldukça keyifli ve manzara süper.






Geçtiğimiz köylerden birinde eski arabalarla ilgili bir olay vardı sanırım baksanıza ne kadar çok eski araba geçti yanımızdan :) hepsi de çok bakımlı ama. 












Bu otel'i de daha önce internette bir gezi raporunda görmüştüm. Dış görünüşü çok güzel olan, kalmak için tercih edilebilinecek bir yer. Ama bizim önce Landeck'e sonrasında da "Hacı Yolu" diye adlandırılan Stelvio Pass'ına gitmemiz gerekiyor devam ediyoruz.




Need for Speed oyunlarında yer alan değişik yollar her zaman Serkan'ın ilgisini çekermiş ve böyle yollar gerçekten var mı diye düşünürmüş. Avusturya'da varmış işte :) Oyun içerisinde olan değişik yollardan birisi :) Geçtiğimiz yer aslında bir tünel. Ama fotoğrafta gördüğünüz gibi sol tarafı doğayı izleyebileceğiniz pencereli bir bölüm olarak tasarlanmış. Serkan tünele girdiğimizde kendini oyunda gibi hissetmiş ve bir anda gaza gelmiş :D 






Landeck'teyiz...




Landeck'ten sonraki rotayı belirlemek için bir cafe'ye giriyoruz. Ben motosikletten haritaları filan alırken bakıyorum Serkan birileriyle muhabbet ediyor. Türklermiş :) Hatta abartmıyorlarsa Landeck'in yarısı Türkmüş :) Fotoğrafın en solundaki arkadaşımızın ismi Tolga kendisiyle epey sohbet ettik Doğma büyüme Landeck'teymiş. Blog sitemizin ismini verdik umarım bakıyorsunuzdur Tolga :) Tekrardan selamlar. 












İstikamet İtalya-Stelvio Pass. Virajlı yollar yeniden başladı








Cafe Motorrad :)




Sanırım bu da İtalya'nın kız kulesi :D information'dan bilgi edinelim dedik ancak açıklama Almanca ve İtalyanca olarak yazılmış hiçbir şey anlamadık.








Hacı yoluna doğru motosikletçiler çoğalıyor.












Ve işte geldik. Fotoğrafta gördüğünüz viraj gibi tam 46 tane viraj geçiyoruz :) Benim için eğlenceli ama Serkan için zorlu bir parkur :)








2760 metre yükseğe doğru yol almaya devam ediyoruz. Karlı dağlarla aynı hizzadayız neredeyse.




Biz motosikletle geçiyoruz bu virajlı ve dik yolları çılgın mıyız :D pek zannetmiyorum. Baksanıza aşağıdaki elemanlar scooter'la çıkmaya çalışıyorlar asıl çılgın onlar bence :D










wuhuuuu daha yolumuz uzun :)






Geçtiğimiz virajların bir bölümünü çekmeyi başarıyorum :) Çok eğlenceli gözüküyor öyle değil mi :)












Sonunda Hacı olduk :) Serkan'dan zafer benimdir pozu :)














Stelvio Pass etiketimizi de alıyoruz , hatta hadi akşam burada kalalım deyip otele fiyat sormaya gidiyoruz. 




Yanımıza TR etiketi almış olsaydık süper olacaktı. Baksanıza herkes yapıştırmış ülkesinin ve klübünün etiketini... Brezilya'dan Dubai'den gelenler bile var :D






Yemekten sonra otelin karşısında bulunan kale gibi yere yürüyoruz, oksijen fazla olduğunda başımız çok ağrıyor :) İşte kaleden geldiğimiz virajların manzarası.




Tam sınırda bir yerdeyiz. Baksanıza kalede hem İtalya hem de İsviçre bayrağı var.




Fotoğraftan seçebilirseniz eğer sol bölümde ortada bir taşın üzerinde İtalyan bayrağı , Sağda karlara yakın olan bir taşın üzerinde ise İsviçre bayrağı var. Sınırı belirlemişler sanırım :)




Serkan'ın meşhur tepkisi :D "Nerelere geldik la biz" :) :) :)





Yarın döneceğimiz yol da işte burası...








İnternetten bulduğum Stelvio Pass'ını gösteren güzel bir Fotoğraf. İşte bu yollardan geçtik :)



Öne Çıkan Yayın

Burgas ve Transfaragan

30 Agustosluk 4 günlük tatilli fırsat bilerek 1 Triumph Trophy,1 AfrikaTwin ve Bmw 1200 Gt ile birlikte Burgaz, Bükreş,Transfaragan, TransAl...